enig idee?

image[1]

goed leesbaar, daar niet van, maar wat betekent:

Weerpad wijk B numero een d.b.

Ik ken die afkorting niet maar het lijkt me niet het reguliere adres van zijn ouders, wellicht was hij snel naar de dokter of de vroedvrouw gebracht? (speculaties)
Vier jaar eerder in 1909 woonde hier Gerritje van Berge Pdr, maar die was veehoudster
Was er ondertussen omgenummerd? Had zij vroedvrouw als bijbaan?

2 antwoorden op “enig idee?”

  1. De oplossing is simpeler dan gedacht. Het is namelijk geen afkorting maar een toevoeging van het huisnummer. Wijk B 1 bestond al. Toen er huizen werden bijgebouwd ontstonden B 1 a, B 1 b, B 1 c, B 1 d etc.Deze huizen stonden echter verder uit elkaar en er werden weer nieuwe huizen bij / tussen gebouwd. Naast het huis B 1 d werd een dubbel woonhuis gebouwd. Dit niewe huis kreeg de huisnummering B 1 da en B 1 db. Later volgden nog een aantal vernummeringen, tot het de uiteindelijke nummers Kerkstraat 162-160 kreeg. 4 Jaar geleden is deze woning gesloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *