060521 – Broeder, waar gaat gij?

HerinneRing – advocaatkan

Oostzaanse Oudheidkamer organiseert…
Workshop ouderwets Oostzaans koken

Deze keer gaat de Broeder naar de Kerkbuurt 88A.
Eén van de evenementen die de Oudheidkamer in het kader van haar 25-jarig bestaan organiseert, is de workshop ouderwets Oostzaans koken. Hierbij komen o.a. echte Oostzaanse gerechten aan bod als Stoktroet, Jan-in-de-zak, Broeder, Ketelkoek en Karnemelkse pap-met-stroop. Maar ook de Peertjes-zoals-Opoe-ze-maakte staan op het menu. Bovendien wordt iedereen (deelnemers en verdere belangstellenden) verwelkomd met een glaasje echte Oostzaanse advocaat volgens een oud-familierecept. Kortom, smullen dus – en uitproberen! Geen zin om zelf aan het koken deel te nemen – geen nood; kijken en lekker proeven kan ook héél gezellig zijn.
Dit kookfestijn zal worden gehouden op maandag 22 mei a.s. en vindt plaats in De Beskuul, de nieuwe Oostzaanse lunchroom/bistro in de Kerkbuurt (nummer 88A), waar we gastvrij ontvangen worden door John en Nancy Lukken. Om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden aan deze workshop deel te nemen, kan men óf ’s middags terecht (van 14.00 tot 16.00 uur), óf ’s avonds (van 19.30 tot 21.30 uur). Deelname kost Eur. 3,– p.p. Donateurs van de Oudheidkamer genieten voorrang bij aanmelding, doch ook niet-donateurs kunnen zich opgeven voor dit kookfestijn.
Er zijn/waren(?) alleen op de middag nog 3 plekken vrij: wie snel is ….., anders wordt het: “Deelnemers, skaart u in de berm”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.