Bomvolle kerk genoot

De meeste donateur avonden van de Stichting Oudheidkamer Oostzaan worden flink bezocht en over het algemeen wordt de inhoud goed gewaardeerd.
Gisteravond echter vielen er wel veel palletjes op hun plaats, tot in de zijbeuken was de kerk gevuld en bij binnenkomst direct al een sfeertje dat we op het conto mogen schrijven van Simon Hottentot en zijn accordeon.

SSL23381

Na een kort welkomstwoord van Laura Posch, zij nam even deze taak waar voor Piet Roels, nam hij de sprekersrol over om die niet meer af te staan tot het dankwoordje aan het eind.
Een triple rol vervulde hij deze avond, natuurlijk blijft hij de voorzitter, maar vanavond ook gastspreker en … meesterverteller.

Volgens velen had deze avond een hoog, ouderwets, verjaardag gehalte waar onze favoriete oom de ene anekdote na de andere vertelde en het gezelschap moeiteloos voerde langs en soms door “de dingen die voorbij zijn”.

Geweldig gedoseerd waren de verhalen over kippenboeren, eierboeren, groenteboeren,  melkboeren, visboeren, kolenboeren enz. enz, kortom ieder die vroeger langs de deur zijn kostje zocht. Tegen negen reeds zaten onze gasten aan de koffie/thee of iets anders zich de prachtige plaatjes en eigen verhalen voor de geest te halen.

SSL23377-01

Onze vrijwilligers uit het depot hadden deze avond fantastisch omlijst met een mini tentoonstelling “Nering”

Na de pauze een langere, het King pepermuntje werd wel iets overschreden, tocht langs de voormalige winkeltjes in “groot” Oostzaan van de Oostzanerdijk tot aan de Stationsstraat met een uitstapje naar de Kerkstraat. Geweldig zijn altijd de reacties uit de zaal bij het verschijnen van een nieuw plaatje met een hoge herkenningsgraad.
“Kent u deze nog” in de praktijk en met een weldadig geroezemoes beloond.

Blije gezichten en vele uitingen van waardering later kijkt de oudheidkamer terug op een zeer geslaagde avond met dank aan Piet die de verhalen schijnbaar moeiteloos aan elkaar reeg.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=G5-bkAf4pkg&w=448&h=277&hd=1]
Dingen die voorbij gingen

2 antwoorden op “Bomvolle kerk genoot”

 1. Goedendag
  Uw geweldige boekje over melkboeren in Oostzaan heb ik met intens plezier jaren geleden gelezen. Ben zelf 30 jaar melkboer geweest in Sassenheim.
  Was in 1959 op een cursus melkdetailhandel aan de Vondelstraat in Amsterdam. Was ook een melkboer uit Oostzaan. Heb hem later opgezocht. Woonde in een toenmalige nieuwbouwwijk in 1959 of iets later. Zal nu ongeveer 85 jaar zijn.
  Kunt U hem opsporen of helpen vinden ?
  Fiets regelmatig in Oostzaan en omgeving. Moet dan altijd aan hem denken. Kunt U misschien een oproep plaatsen ?
  Alvast veel dank voor Uw moeite
  Vr. groeten
  Sjaak van Rijn
  Vinkenlaan 9
  2161 DZ Lisse
  0252-218313
  j.van.rijn@planet.nl

 2. We zijn op zoek gegaan per 6-1-2019
  Met vriendelijke groeten
  Joop Giesendanner
  Stichting Oudheidkamer Oostzaan, afd genealogie/FB

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.