070110 – historische foto’s

Officiële opening en nieuwjaarsreceptie

Op 12 januari 2007 vindt de officiële opening plaats van het nieuwe gemeentehuis. Om 19.30 is er de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, waar u allemaal van harte welkom bent. De nieuwjaarsreceptie wordt gehouden in de theaterzaal.

De opening van het nieuwe gemeente huis is een mooie gelegenheid voor een culturele voorstelling. Genoeg reden voor project ‘Vergankelijkheid’. In Kompas heeft de gemeente een oproep gedaan voor ideeën om de muur van de voormalige Kerkbuurtschool een beter aanzien te geven. IDZ heeft een concept ontwikkeld om de muur te verfraaien en een eigentijds gezicht te geven.
Naast kunstenaars, maken ook Oostzaanse schoolkinderen deel uit van dit project. 12 schoolkinderen van de vier Oostzaanse basisscholen leveren met hun jeugdige drang naar mooi, onder begeleiding van een kunstenares, een kleurrijke bijdrage aan de beeldprojectie.
Ook de Oudheidkamer levert een bijdrage door het leveren van historische foto’s.

U wordt allemaal uitgenodigd de muurschildering te komen bekijken. De verschillende generaties zullen hun eigen mening hebben over de muurschildering
en z’n vergankelijkheid. De diavoorstellingen tijdens de opening van het nieuwe
gemeentehuis en de nieuwjaarsreceptie zullen een mooie gelegenheid zijn om herinneringen van toen te matchen aan verwachtingen voor de toekomst. Bij latere passages van de muur zal de vergankelijkheid zichtbaar worden.

De dia’s worden vertoond op 12 januari 2007 om 17.00, 20.30 en 21.45 uur. Vanaf het Kerkplein heeft u een goed zicht op de muur van de Kerkbuurtschool.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.