“Erochique”

Betreft: uitnodiging lezing 27 oktober 2010 met als titel “Erochique”
Tijdens de komende afdelingsbijeenkomst houdt mevrouw Rosalien Fiedeldij Dop een lezing over dit bijzondere onderwerp. Mevrouw Fiedeldij Dop is al eerder bij ons op bezoek geweest met een interessante en “aangeklede” lezing over doop- en kraamgebruiken. Dit keer een lezing die op zoek gaat naar de geschiedenis van onze waarden en normen achter gesloten deuren. Spanning en opwinding, waar worden deze door veroorzaakt en wat hebben staat en kerk hiermee te maken? Soms waren de gedachten spannender dan de daad zelf. En soms waren het de gedachten waarvoor men al gestraft kon worden. Hoe is het zo gekomen? We gaan terug naar het moment dat het Romeinse Rijk net is gevallen en de Middeleeuwen beginnen. We leggen een reis af langs het bruisende paleisleven, langs de schrijvers van verboden literatuur, komen romantische ridders tegen en natuurlijk Shakespeare. We strelen de marmeren beelden van Michelangelo en bewonderen de etiquette van Koningin Victoria. Bij haar stopt onze reis in de hoop u een interessant stukje geschiedenis op het gebied van erotiek te hebben vertelt. De lezing wordt levendig gemaakt met prachtige afbeeldingen. Wees gerust, we houden het natuurlijk wel chique!
De lezing wordt gehouden op woensdag 27 oktober 2010 in de zaal achter de Maartenkerk, Vinkenstraat 36 te Zaandam. Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.
Als u met de auto komt: in Zaandam is het ook ’s avonds betaald parkeren. Er is een parkeerplaats op het terrein voor de kerk maar als deze vol is kunt u in de zaal een (beperkt aantal) parkeerkaarten afhalen zodat u gratis bij de parkeermeter kunt staan.
U bent van harte welkom.
Namens het afdelingsbestuur,
Rob Boom,
Secretaris.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.