HerinneRing 01330 – 02 november 2005

Kerkbuurt 34

Het blijft het mooist, als we deze rubriek kunnen vullen met echte correspondentie tussen het publiek en de oudheidkamer Oostzaan. Ik besteed dus graag aandacht aan Kerkbuurt 34, waarover ik onlangs een berichtje ontving.
Wie er vandaag de dag aan voorbij komt, zal hebben gezien dat het wordt verbouwd en zo te zien nog al grondig. Echter aan de overkant wordt ook verbouwd en dat pand trekt, niet geheel en al ten onterechte, veel meer aandacht.
Toch zijn we gevoelig voor het argument van de huidige eigenaar dat het oude pand van de fa. Rep, schilders, ook belangrijk is. Zeker een roemrijk verleden, niet in de laatste plaats door zijn bewoners.
Van dit pandje hebben we tot nu toe maar één fotootje kunnen traceren. Weliswaar meerdere keren, maar het blijft maar één plaatje, waarschijnlijk uit de vijftiger jaren. Geheel rechts zien we nog het pand Kerkbuurt 32 van Simon Westerneng, visboer te Oostzaan.

Toe, kijkt u eens in uw oude fotoboeken of daar niet nog een ander plaatje van hetzelfde adres is terug te vinden. Af te staan hoeft u niets, we scannen uw foto(‘s), waar u bij staat en ze kunnen dus meteen weer met u mee terug.

Een mailtje kan je kwijt door op het envelopje te klikken dat zich onder dit bericht bevindt. Vermeld aub wel het nummer uit de titel. Je kunt de foto hierboven groter maken door erop te klikken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.