HerinneRing 051223 – 23 december 2005

RTV-NH vrijdag (elk heel uur) vanaf 17 uur:
We zoeken meneer Joop

Mocht u vanavond dit beeld op uw televisie voorbij zien komen, dan heeft u waarschijnlijk het nieuws van RTV-NH aanstaan.

In onze nimmer aflatende zoektocht naar personen en zaken op oude foto’s en filmmateriaal zijn we gestuit op een beeld dat bij zo velen de uitspraak: “Hé, Joop van den Ende” ontlokte, dat we toch maar op zoek zijn gegaan naar het waarheidsgehalte daarvan.
Nou valt het nog niet mee om zo iemand iets te vragen, dat moet over vele schijven en ons is dat dan ook niet gelukt. Maar met medewerking van RTV-NH komen we hopelijk wel tot een resultaat. We sluiten het dan uit of juist niet, dat is afhankelijk van het oordeel van meneer Joop zelf. Vele Oostzaners kunnen nog vertellen over het feestwinkeltje waar hij mee op de Oostzanerdijk heeft gezeten, maar of zijn familie zich heeft laten zien op een van de vele uitstapjes van Oostzaanse bejaarden in de periode 1929-1939 is niet bekend. Binnenkort komen we er zeker op terug, maar nu eerst maar even kijken wat de tv-beelden gaan opleveren. Overigens, wie het vanavond niet kan bekijken heeft nog een herkansing op de website van RTV-NH: http://www.rtvnh.nl/programma/avarchief.asp vanaf morgen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.