HerinneRing jubel – 21 april 2006

Planning Feestjaar

Oostzaanse Oudheidkamer wordt dit jaar 25 en viert bijna het hele jaar feest…

Dit jaar bestaat de Stichting Oudheidkamer Oostzaan 25 jaar.
Een opmerkelijk jubileum waar natuurlijk niet zo maar in stilte aan voorbij zal worden gegaan. Vandaar dat het bestuur van de Oudheidkamer Oostzaan besloten heeft om het verjaardagsfeest van de stichting over een groot deel van 2006 te verdelen. In de maanden april tot en met november worden er dan ook een aantal gezellige, soms zelfs opmerkelijk Oostzaanse, activiteiten georganiseerd – zowel voor donateurs als voor niet-donateurs.

Gepland staan momenteel:
(klik op de poster voor een grotere versie)
*Maandagavond 24 april a.s.
*Halfjaarlijkse donateursavond (locatie: gebouw Excelsior/Oostzaan), met vóór de pauze de presentatie van het speciale jubileumboek “Een Ongewoon Vollukkie”. Na de pauze de door Jan de Waal vervaardigde film “De klas van meester Gans”, over de afbraak van de aloude Kerkbuurtschool en de vele verhalen die daar bij los kwamen.

*Maandag 22 mei a.s. (middag- en avondsessie)
*Workshop ouderwets Oostzaans koken. Hierbij komen o.a. echte Oostzaanse gerechten aan bod als Stoktroet, Jan-in-de-zak, Broeder, Ketelkoek en Karnemelkse pap-met-stroop. Maar ook de Peertjes-zoals-Opoe-ze-maakte staan op het menu; nadere info volgt

*Dinsdagavond 6 juni a.s. Een speciale avond rond de Watersnood van 1916; nadere info volgt

*Medio 1e week september Presentatie van de zg. Nostalgische Jol; nadere info volgt

*Vrijdagavond 20 oktober a.s. Oostzaanse quiz; een “spel à la Triviant” met vragen over het Oostzaan van nu en toen; nadere info volgt

*Maandagavond 6 november a.s. Halfjaarlijkse donateursavond (locatie: gebouw Excelsior/Oostzaan), met vóór de pauze de presentatie van het volgende boek in de reeks Historische Uitgaven getiteld “Amsterdamse branie en Oostzaanse melk” – een boek over het wel en wee van de Oostzaanse melkventers/-boeren in Amsterdam; nadere info volgt

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.