Hij had een snor, een heel grote snor….

De Stichting Oudheidkamer Oostzaan vraag wederom uw hulp.

Bij het herkennen van personen op een meer dan honderd jaar oude foto zijn het soms ook de uiterlijke kenmerken die ons helpen de identiteit van, in dit geval, een gezinnetje te achterhalen.
Dit keer begint de zoektocht op de achterkant van een Kabinetfoto, een grotere versie van de Cartes de Visites. Fotograaf M H Laddé was een beroemde fotograaf op de Nieuwendijk te Amsterdam en vele families en personen uit Oostzaan lieten daar hun portretten maken. Eén grotere kabinetfoto voor op het dressoir en 11 kleinere Cartes de Viste om binnen de familie uit te delen was een gebruikelijke bestelling.

imageimage

Duidelijk een gezin, vader met een snor, moeder en vier kinderen waarvan de oudste een mooi opvallend rond gezichtje heeft.
Een besnorde Onrust, en nog wel de enige in ons bestand, is snel gevonden en zijn oudste in leven gebleven dochter heeft ook op een oude schoolfoto dat ronde gezichtje.
We houden het op van achter naar voor en van links naar rechts vader 01 Aldert Onrust, Gzn, daarvoor 02 Jansje Onrust, Alddr 03 Aldert Onrust, Aldzn 04 moeder Eefje de Boer, Cdr en vóór 05 Maartje Onrust, Alddr en 06 Gerrit Onrust, Aldzn. Zie verder reacties
Mocht een en ander aan ons kunnen bevestigen, dan horen we dat heel graag
Met vriendelijke groeten
Joop Giesendanner
Stichting Oudheidkamer Oostzaan, afd genealogie

2 antwoorden op “Hij had een snor, een heel grote snor….”

 1. Het fotobijschrift van dit gezin Onrust klopt niet, graag wil ik een afspraak maken om oude beelden , en historie van deze fam. toe te lichten, zelf ben ik familie, mijn moeder s, moeder heette Alida Onrust ( Aaltje ) en staat afgebeeld als oudste dochter op deze foto.

 2. Hartelijk dank voor het verstrekken van de juiste namen:
  achter 1 Pieter Onrust, Szn (I56839) daarvoor vlnr 2 Alida [Aaltje] Onrust, Pdr (58047) 3 Geertje Onrust, Pdr (I58049) 4 Christina [Ina] Onrust, Pdr (I58050) 5 Johanna Hendrika Jacoba Elmers, Jdr (I56849) en daarvoor hun zoon 6 Johannes Jacobus [Ko] Onrust, Pzn (I58048)

  Met vriendelijke groeten
  Joop Giesendanner
  Stichting Oudheidkamer Oostzaan, afd genealogie/FB
  http://www.facebook.com/oudheidkamer.oostzaan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.