Komende donateursavond van Oudheidkamer Oostzaan geheel in teken van monumenten…

Maandag 22 april a.s. houdt de Oostzaanse Oudheidkamer weer haar halfjaarlijkse donateursavond. Deze avond wordt gehouden in het gebouw van Fanfare en Tamboerkorps Excelsior, Twiskeweg 101A in Oostzaan. Aanvang: 20.00 uur. Donateurs van de Oudheidkamer hebben gratis toegang; voor niet-donateurs geldt een toegangsprijs
van € 3,- p.p. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Deze donateursavond bestaat, zoals gebruikelijk, uit twee gedeelten en staat dit keer geheel in het teken van monumenten.

SSL23876Vanaf 20.00 uur: Verzetsmonumenten in de Zaanstreek..
In de gehele Zaanstreek zijn ze te vinden, de verzetsmonumenten. Niet alleen monumenten ter herdenking van verzetsdaden, maar ook monumenten ter herinnering aan liquidaties ter plekke. Merel Kan vertelt er over en leidt ons rond middels een virtuele presentatie.

SSL23877Vanaf 21.20 uur: Oostzaanse monumenten…
Na de pauze geeft Piet Roels aan de hand van foto’s een presentatie over de manier waarop wij in Oostzaan vaak met ons erfgoed omgaan. Via de foto’s voert hij u langs een aantal panden in Oostzaan die als monument konden worden aangemerkt. Helaas zijn die panden nooit op een officiële gemeentelijke monumentenlijst gekomen en zelfs zijn er een aantal daarvan inmiddels gewoon gesloopt. Kortom, een boeiende presentatie en uiteraard doet Piet dit weer op zijn eigen bekende wijze.
SSL23878
Voor diegenen die wat slecht ter been zijn of zelf ’s avonds liever niet “de polder in gaan”, verzorgt de Oostzaanse Belbus ook dit keer het vervoer. Diegenen die op deze avond van het vervoer met de Belbus gebruik willen maken, dienen daartoe zelf contact op te nemen met de Belbus (tel. 075 – 684 5660 op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.00 uur). Wel graag even aangeven dat het gaat om de donateursavond van de Oudheidkamer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.