HerinneRing 06249 – 08 december 2005

Muziektent Excelsior – een opmerkelijk transformatie

De trouwe lezer leest het stukje van 30 november 2005 over Excelsior. Hij ziet de foto van de “oude” tent met al die mensen ervoor en hij ziet de “nieuwe” muziektent. Bij die groep mensen voor de “oude” tent, ziet hij een dame (R de V), die net als hij verzot is op klaverjassen en dus print hij het stukje uit en laat dat op vrijdag 2 december j.l. zien aan die destijds bij Excelsior musicerende en nu muziek uit kaarten halende dame.
En zowaar het antwoord is er meteen.

“Die tent, weet je, die stond daar op een stuk grond tegenover het Spoorpad, waar later de familie Taams – Kater hun bungalow bouwden. Helemaal in eigen beheer deed Excelsior dat. Een grote bouwploeg onder leiding van Jan Keppel, Wim Sluijk en Gerrit van Tongeren heeft dat karwei geklaard”.
Dat is makkelijk terug te zoeken; het is Haal 58 dus.

En een paar dagen later gaat onze trouwe lezer weer op pad en wederom vergezeld van zijn fotocamera..
Het hek is dicht, maar daar maalt hij niet om. Om het verhaal voor de Oudheidkamer en voor u compleet te maken, moet je soms wat willen riskeren. Maar het is geen hond die hem tegemoet komt; welnee in tegendeel.

Een vriendelijke mevrouw en meneer Rabe al ruim twintig jaar bewoners van Haal 58 vertellen dat dit inderdaad de plaats van de muziektent is geweest. ”Neen, de tent stond niet op de plaats van het huis. Even naar achteren stond ie. En eigenlijk staat ie er nog steeds; want de vorige bewoners hadden er twee slaapkamers voor de kinderen ingemaakt. Zo troffen wij het dus aan. En wat jaren later zijn wij verder aan het verbouwen geweest en aan de slootkant is toen een woonboot neergelegd. De oorspronkelijke muziektent is na wat grondige verbouwingen eigenlijk bij de woonboot getrokken en vormt nu één geheel, het is de woonstee geworden van onze dochter”.

Het verhaal is dus weer compleet.
De muziektent als zodanig is niet meer te herkennen. Maar de bewoners weten de geschiedenis wel en een apart huisnummer (Haal 58a) houdt het toch een beetje levend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.