HerinneRing HUO – 13 januari 2006

Vrijdag de 13e

Nou en? Nou niks, maar zeg nou zelf: “Wie loopt er onder de ladder door, wie klopt ’t niet af?”
Sluipresten van handelingen, die louter op bijgeloof zijn gebaseerd. Zout gemorst (ruzie), met rechts over de linker schouder gooien (of was het andersom?) om het af te wentelen, suiker morsen brengt geluk, de paraplu opsteken in huis juist weer ongeluk en wil je arm worden, vooral je schoenen op tafel zetten. Ach, achterof kijk je een koe in ze kont. Zeg je: “A la meleur”, maar op de dag zelf zal je aan de kat of aan de kees moeten. Ik dacht nog: “Het houdt nog wel”, maar toch was ik aars loof as aars, daar begon het al mee. Computer gestart, want zo kom ik bij jullie en een verhaaltje geschreven, dat was kijkof. Dat getuigt toch van moed, want normaal ben ik een ridder. Nou, dat verhaaltje was naar de menoksie. Ik de dampen in natuurlijk, tot ik me realiseerde wat voor dag het was. Met de dauw in m’n ogen keek ik naar het beeldscherm: leeg. “De karn wil niet af”, dacht ik, “der sel nag un skeet op neevollege”.
STOPPEN anders wordt het een schip van bijleg. Vandaar dat dit een dagje later komt, want zowaar het lichtte op.

Zoekt u voetnoten bij dit stukje? Die zijn er niet, wel bestaat er het onvolprezen Geïllustreerd Oostzaans Woordenboek, een juweeltje met woorden, gezegden en uitdrukkingen, verhaaltjes en plaatjes. Onze begroting voor dit jaar vertoont nog een gat, dus mail en bestel een van onze prachtige Historische Uitgaven Oostzaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.