November-Jol: Jeugdherinneringen, Oostzanerveld en bijna alles over turfbaggeren…

Oostzaan, 01 november 2009

November-Jol:

Jeugdherinneringen, Oostzanerveld en bijna alles over turfbaggeren…

Deze aflevering van de Jol (het halfjaarlijkse magazine van de Oudheidkamer Oostzaan) geeft weer een interessant beeld van het Oostzaan van weleer.

Ivo de Jong, Goos Vonk, Siem Meijn en Jan de Haas vertellen u in deze Jol over een aantal van hun jeugdherinneringen. Evenals Dirk van Berge, maar hij heeft het dan speciaal over het turfbaggeren van eertijds. Rob Veenman sluit daar bij aan met een interessant artikel over het Oostzanerveld en de sporen van de eeuwenlange verveningen. Tevens krijgt u middels een uittreksel uit de notulen van de raadsvergadering der Gemeente Oostzaan van 29 december 1930 een kijkje achter de schermen bij het kiezen van straatnamen van toenmalige nieuwe straten. En dat het toen ook allemaal al niet zo gladjes verliep, wijzen deze notulen wel uit.

Dit alles en nog veel meer in deze november-Jol.

De donateurs van de Oudheidkamer krijgen deze Jol begin november in de bus. Uiteraard is ook deze speciale Jol weer, hoewel in beperkte oplage, via de vrije verkoop verkrijgbaar via de firma Top-1-Toys, Zuideinde 77 in Oostzaan. De kosten bedragen Eur. 3,95 per stuk.

Meer weten over de Stichting Oudheidkamer Oostzaan, kom dan eens gezellig langs tijdens de wekelijkse dinsdagse inloopmiddagen op Leliestraat 1 in Oostzaan (tel. 075 – 614 1532).

Of surf naar www.oudheidkameroostzaan.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.