Oorlog en vrede en familiegeschiedenis

Persbericht
Oorlog en vrede en familiegeschiedenis
Leer meer over stamboomonderzoek tijdens de HCC!Genealogiedag

Op zaterdag 24 oktober vindt in het Nationaal Archief en het Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag de jaarlijkse HCC!Genealogiedag plaats. De dag biedt geïnteresseerden een uitgelezen kans om het antwoord te vinden op alle vragen over stamboomonderzoek. Mensen die hun voorouders willen opsporen, maar eigenlijk niet goed weten hoe en waar te beginnen of die zich afvragen hoe familiegegevens digitaal vast te leggen en welke computerprogramma’s daarbij behulpzaam kunnen zijn. Welke mogelijkheden biedt het internet bij stamboomonderzoek. Of zo maar eens met andere (beginnende) genealogen over onderzoekservaringen praten en gegevens uitwisselen. Voor al die mensen is de HCC!Genealogiedag hét evenement voor zowel beginnende als gevorderde stamboomonderzoeker en kunnen zij op al deze vragen (en nog veel meer) een antwoord vinden.
HCC!genealogie is een gebruikersgroep binnen de Hobby Computer Club. Samen met het Centraal Bureau voor Genealogie en het Nationaal Archief wordt deze speciale dag georganiseerd.
Programma
Op het programma staan presentaties van genealogische software, een genealogische markt, een boekenmarkt en een doorlopend spreekuur voor genealogisch onderzoek. Medewerkers van het Centraal Bureau voor Genealogie (Jos van den Borne) en het Nationaal Archief (Jan Kompagnie en Geert de Kinkelder) verzorgen lezingen rondom het thema Oorlog en Vrede.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.