011103 – a.s. maandagavond

Oudheidkamer Oostzaan presenteert tijdens komende donateursavond…
alles over Oostzaanse melk en melkboeren

Maandag 6 november a.s. houdt de Oostzaanse Oudheidkamer weer haar halfjaarlijkse donateursavond. De avond wordt gehouden in het gebouw van Fanfare en Tamboerkorps Excelsior, Twiskeweg 101A in Oostzaan. Aanvang: 20.00 uur.
Donateurs van de Oudheidkamer hebben gratis toegang; voor niet-donateurs geldt een toegangsprijs van Eur. 3,- p.p.

Ook deze donateursavond bestaat uit twee gedeelten.
Vóór de pauze wordt het volgende boek uit de serie “Historische Uitgaven” van de Oudheidkamer Oostzaan gepresenteerd, Amsterdamse Branie, Oostzaanse Melk genaamd.
Amsterdamse Branie, Oostzaanse Melk beschrijft in foto’s en verhalen het wel en wee van de Oostzaanse veehouders, melkboeren en hun melkwijken in het Amsterdam van weleer. Uiteraard is dit boek te koop tijdens deze donateursavond; het kost Eur. 9,95 voor donateurs en Eur. 14,95 voor niet-donateurs. Ook is het boek vanaf 7 november a.s. in de vrije verkoop verkrijgbaar voor de prijs van Eur. 14,95.

Na de pauze volgt de premiere van de speciaal in opdracht van de Oostzaanse Oudheidkamer vervaardigde film De laatste vaarboeren van Oostzaan.
Wil en Goos Vonk volgden hiervoor een jaar lang de familie Taams uit De Haal en filmden de vele facetten van hun werkzaamheden in en om hun boerenbedrijf.
Jan de Waal smeedde het vele materiaal uiteindelijk tot een vlot lopende, bijzonder informatieve film die het aankijken meer dan waard is.

Natuurlijk bestaat er tijdens deze donateursavond ook de mogelijkheid tot de aanschaf van de overige boekjes uit de Historische serie van de Oudheidkamer en een of meerdere Jollen, het halfjaarlijkse magazine van Stichting Oudheidkamer Oostzaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.