060510 – Niets is toevallig

HerinneRing – 04812

Alweer dezelfde foto? Jazeker, want die leidde tot een tweede reactie vanaf internet.
De foto was meer een illustratie dan iets anders, we spraken immers over het “vliegveld Oostzaan”, maar ook dit beeld werd herkend en de informatie werd met ons gedeeld:

Deze foto van de heer Kamp vertoont de brand bij het depot van tanks.
De meest linkse boot, de botter is van meneer Bakker. Hij woonde bij ons op het Vissershop in de Esdoornlaan. Zelf had hij ook deze foto en hij verhaalde (toen al 83), als hij bij ons op visite was, er graag over. Heb diverse keren hetzelfde verhaal moeten aanhoren: “dat er brand daar was”. Maar hij was wel gezellig met zijn verhalen en op zijn leeftijd wil nog wel eens alles kwijt en dan ben je blij met een oor. Of je weg moest of niet, luisteren zou je, zo ging dat vroeger!!

Toen de brand daar uitbrak, mocht niemand zijn boot weg halen, men was bang dat er giftige stoffen vrij gekomen waren. Maar eigenlijk moest hij dus vissen op de Zuiderzee (nu IJsselmeer). Toentertijd: niet vissen, dan ook geen geld. Hij heeft een week niet kunnen vissen en dat was dus hard gelag. Waarop hij exact viste weet ik niet meer, maar alles wat leefde, nam hij mee. Hij zette het af in Zaandam o.a. bij Aris Prins en v. d. Broek. Ook in Oostzaan had hij afzet van zijn vis bij Siem Westereng. Ze kwamen de vis van zijn boot halen, deze lag dan aan het Vissershop, toen nog in aanbouw.
Hartelijk dank voor uw verhaal!! Zodra er bootjes op een foto voorkomen, hebben we blijkbaar een streepje voor en stromen de verhaaltjes spontaan binnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.