Cursus lezen oud schrift

In september gaat bij het Waterlands Archief een cursus paleografie, het lezen van oude handschriften, van start. Deze cursus is bedoeld voor zowel de beginner als voor hen die hun kennis willen opfrissen in het lezen van het 16e, 17e en 18e eeuwse schrift.

Het lezen van oud schrift is een avontuur, aldus docente Els Mak. Het is alsof je meeleest bij wat mensen eeuwen geleden opschreven. Je wordt deelgenoot van hun zorgen en je begrijpt beter wat hen bezighield. Wie het lezen eenmaal onder de knie heeft kan daarna onderzoek gaan doen in de archieven uit die tijd. Zoals in de doop-, trouw- en begraafregisters, waarin onze voorouders vermeld staan.

Het lezen van oude handschriften is door iedereen te leren. Maar alleen oefening baart kunst. Van de cursist wordt daarom verwacht dat hij gedurende de cursus voldoende tijd besteedt aan het voorbereiden van de teksten door het maken van transcripties.

Vandaar dat de cursus om de week wordt gehouden en wel op de dinsdagavond van 19.00-21.00 uur in het Waterlands Archief te Purmerend.

De kosten zijn € 79.00 per cursus, inclusief lesmateriaal.
U kunt zich nu al opgeven bij Els Mak van het Waterlands Archief, 0299-411546 (of -540) of  via
e.mak@waterlandsarchief.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.