Deel van Oostzaan’s geschiedenis herleeft in oktober-Jol

In deze aflevering van de Jol (het halfjaarlijkse magazine van de Oudheidkamer Oostzaan) van de hand van Ger Muijs bijna alles over de koude Oostzaanse Oorlogswinters, geïllustreerd met heel veel foto’s. Maar ook de overschakeling van kolen- naar oliestook bij ‘de Schafte’ (door Siem Meijn), de bewogen geschiedenis van de Oostzaanse kerkklok, verteld door Henk Mooij en een verhelderend stukje over de Oostzaanse bijnamen, door Goos Vonk. Verder gedenkt Ger Muijs in deze Jol Hannie Schaft, de bekende verzetstrijdster die pal vóór de bevrijding door de Nazi’s gefusilleerd werd en wiens vader uit Oostzaan afkomstig was.

De donateurs van de Oudheidkamer krijgen deze Jol omstreeks 6 november a.s. in de bus. Uiteraard is ook deze speciale Jol weer, hoewel in beperkte oplage, vanaf vrijdag 9 november a.s. via de vrije verkoop verkrijgbaar via de firma Top-1-Toys, Zuideinde 77 in Oostzaan.

De kosten bedragen € 3,95 per stuk.

Meer weten over de Stichting Oudheidkamer Oostzaan, kom dan eens gezellig langs tijdens de wekelijkse dinsdagse inloopmiddagen op Leliestraat 1 in Oostzaan (tel. 075 – 614 1532).

Of surf naar www.oudheidkameroostzaan.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.