HerinneRing 02627 – 12 november 2005

Alweer iets nieuws?

Nee, eigenlijk niet, maar toch weer wel. We publiceren vandaag een exemplaar van de LESBRIEF, die al enige tijd geleden is bedacht en geproduceerd. Tijdens één van de monumentendagen ontstond het idee om aan de Oostzaanse schooljeugd wat meer achtergrond informatie ter beschikking te stellen over de historie van ons dorp. Nu het overgrote deel van de werkzame onderwijzers geen Oostzaanse achtergrond meer heeft, hadden ook zij daar wel oren naar. Dat signaal is door de oudheidkamer opgepakt en met behulp van enige professionele krachten uit het (dorpse) onderwijs uitgewerkt en gemaakt.

Vandaag publiceren we de lesbrief over HET WAPEN VAN OOSTZAAN, echter onder de naam:
KAZEN of KOLEN – typisch Oostzaan

Elke school in Oostzaan beschikt hier al over en we hopen oprecht dat er aan en mee gewerkt wordt, binnenkort zullen we dat ook eens komen navragen.
Ook in de Openbare Bibliotheek van Oostzaan liggen deze multomappen met alle reeds uitgekomen onderwerpen.
Steeds zijn we op zoek naar mogelijkheden om de geschiedenis van Oostzaan onder de aandacht te brengen, van de ouderen, die we vragen hun kennis met ons te delen, onder de jeugd, die we zoveel mogelijk informeren, van u, die we daar ook graag van laten mee genieten.
Kazen of Kolen kunt u hier zien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.