HerinneRing volluk – 20 april 2006

Volluk, daar hopen we op

Oudheidkamer Oostzaan presenteert het boek ‘Een Ongewoon Vollukkie’
(vervolg van gister)

Zo kun je probleemloos met je gedachten wegdwalen naar de ijsjes die je van je opa en oma kreeg, naar je schooltijd en het spelen met je vriendjes en vriendinnen op het schoolplein, naar de vele winkels in het dorp en naar de venters die langs de deuren kwamen, naar het zwemmen, varen en schaatsen in de polder, naar je eerste fiets en de eerste auto’s die in het dorp verschenen. Kortom, een boek vol herinneringen, niet alleen voor de inwoners van Oostzaan maar voor iedereen die met plezier terug denkt aan de tijd van vroeger.

Het boek is ook een hommage aan allen die belangeloos hun fotomaterialen beschikbaar hebben gesteld. De afgelopen tijd heeft de Oudheidkamer Oostzaan talrijke familiealbums voor korte tijd geleend. De foto’s worden dan elektronisch gescand en na enige tijd kunnen de albums weer terug naar de oorspronkelijke eigenaren. Zo heeft de Oudheidkamer ondertussen een databank met vele duizenden foto’s opgebouwd en daarmee wordt op een moderne manier de historie van gewone mensen in een ongewoon dorp vastgelegd en voor de toekomst bewaard.

Het hardcover boek omvat 128 pagina’s en is voor € 14,95 te koop in de boekhandel. (ISBN 90.808060.3.X). Onze donateurs hebben weer recht op hun gebruikelijke € 5,00 korting.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.