Komende donateursavond van Oudheidkamer Oostzaan…Maandag 16 april 2012

Maandag 16 april a.s. houdt de Oostzaanse Oudheidkamer weer haar halfjaarlijkse donateursavond. Deze avond wordt gehouden in het gebouw van Fanfare en Tamboerkorps Excelsior, Twiskeweg 101A in Oostzaan. Aanvang: 20.00 uur. Donateurs van de Oudheidkamer hebben gratis toegang; voor niet-donateurs geldt een toegangsprijs
van € 3,- p.p. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Zoals gebruikelijk, bestaat ook deze donateursavond uit twee gedeelten.

Vanaf 20.00 uur: De Watersnood van 1960 in Tuindorp-Oostzaan…
In de ochtend van 14 januari 1960 stroomde Tuindorp-Oostzaan onder als gevolg van het bezwijken door verzakking van de dijk ter hoogte van het Zijkanaal H. Dit kanaal staat in verbinding met het Noordzeekanaal. De overstroming die daarop volgde verdreef 15.000 inwoners uit hun huizen. De financiële afwikkeling van de schade zou tot 1971 duren. Middels beelden en een pakkend verhaal brengt de heer Jan de Roos deze avond de geschiedenis weer heel even tot leven – de overstroming en de daaruit voortvloeiende saamhorigheid en (menselijk) leed van het overstoomde tuindorp-vlak-naast-de-deur.

Vanaf 21.20 uur: Winters in Oostzaan…
Na de pauze, onder andere door een aantal films, een boeiende presentatie over de winters in Oostzaan van de afgelopen honderd jaar.

Na afloop is er, onder het genot van een kopje koffie of een andere versnapering, weer tijd en gelegenheid om herinneringen op te halen en verhalen uit te wisselen.

Voor diegenen die wat slecht ter been zijn of zelf ’s avonds liever niet “de polder in gaan”, verzorgt de Oostzaanse Belbus ook dit keer het vervoer. Diegenen die op deze avond van het vervoer met de Belbus gebruik willen maken, dienen daartoe zelf contact op te nemen met de Belbus
(tel. 075 – 684 5660 op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.00 uur). Wel graag even aangeven dat het gaat om de donateursavond van de Oudheidkamer.

Meer weten over de Stichting Oudheidkamer Oostzaan? Kom dan eens gezellig langs tijdens de wekelijkse dinsdagse inloopmiddagen op Leliestraat 1 in Oostzaan (tel. 075 – 614 1532).
Of surf naar www.oudheidkameroostzaan.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.