OVER DE LAATSTE STRIJDBARE JAREN VAN DE POLDER OOSTZAAN en JUBILEUM-BEJAARDENTOCHT 1939

Komende donateursavond van Oudheidkamer Oostzaan:

OVER DE LAATSTE STRIJDBARE JAREN VAN

DE POLDER OOSTZAAN en JUBILEUM-BEJAARDENTOCHT 1939

Maandag 16 november a.s. houdt de Oostzaanse Oudheidkamer weer haar halfjaarlijkse donateursavond. Ook dit keer wordt deze avond gehouden in het gebouw van Fanfare en Tamboerkorps Excelsior, Twiskeweg 101A in Oostzaan. Aanvang: 20.00 uur. Donateurs van de Oudheidkamer hebben gratis toegang; voor niet-donateurs geldt een toegangsprijs van € 3,- p.p. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Zoals gebruikelijk, bestaat ook deze donateursavond uit twee gedeelten.

Vanaf 20.00 uur: De laatste strijdbare jaren van de Polder Oostzaan…

Rob Veenman, Hoogheemraad van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, tevens in het verleden nauw betrokken geweest bij de strijd van de Polder Oostzaan tegen opheffing, verzorgt een boeiende presentatie over de strijd van de Polder Oostzaan tegen de toenmalige samenvoeging van 20 waterschappen en de strijd voor een rechtvaardige waterschapsbelasting.

Vanaf 21.00 uur: Vertoning van een film van dokter Thorbecke –

de Jubileum-Bejaardentocht van 1939

De fameuze Oostzaanse huisarts dokter Thorbecke was reeds in de jaren vóór de Tweede Wereldoorlog actief bezig met het vastleggen op film van allerlei Oostzaanse gebeurtenissen. En reeds ver vóór 1940 kende men in Oostzaan het fenomeen van gesponsorde georganiseerde tochten voor Oostzaanse bejaarden, een initiatief van de Oostzaanse huisarten Taams en Thorbecke. Tijdens deze donateursavond dit maal dus de historische film de Jubileum-Bejaardentocht van 1939.
Samengesteld en op dvd gezet door Cees de Groot.

Uiteraard is er na afloop, onder het genot van een kopje koffie of een andere versnapering, weer tijd en gelegenheid om herinneringen op te halen en verhalen uit te wisselen.

Voor diegenen die wat slecht ter been zijn of zelf ’s avonds liever niet "de polder in gaan", verzorgt de Oostzaanse Belbus ook dit keer het vervoer. Diegenen die op deze avond van het vervoer met de Belbus gebruik willen maken, dienen daartoe zelf contact op te nemen met de Belbus

(tel. 075 – 684 5660 op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.00 uur). Wel graag even aangeven dat het gaat om de donateursavond van de Oudheidkamer.

Meer weten over de Stichting Oudheidkamer Oostzaan? Kom dan eens gezellig langs tijdens de wekelijkse dinsdagse inloopmiddagen op Leliestraat 1 in Oostzaan (tel. 075 – 614 1532).

Of surf naar www.oudheidkameroostzaan.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.