Tijdelijke bootverbinding in september

Naar Amsterdam over het water, dat is ideaal! Een dag of middagje naar de hoofdstad kan niet mooier beginnen dan met de Zaanboot.
De tijdelijke bootverbinding tussen het centrum van Zaandam en Amsterdam CS (en vice versa) is er weer vanaf 30 augustus gedurende heel september op elke vrijdag, zaterdag en zondag.
image
De Zaanboot is een historisch IJ-veer uit de jaren dertig. De boot vaart vanaf de kade naast het Zaantheater naar de halte Hembrugterrein aan de Havenstraat in Zaandam. Vervolgens gaat de route over het Noordzeekanaal naar steiger 14 achter Amsterdam CS.
Interessante tocht
De nieuwe bootverbinding is een prettig alternatief voor de auto en een mooie aanvulling op het fietspadennetwerk. Stap op een mooie dag op de fiets, rijd naar het centrum van Zaandam en begin een interessante tocht langs het Zaaneiland in de richting van het Noordzeekanaal. Na een stop bij de halte Hembrugterrein (denk aan het evenement Smaakexplosie op 14, 15 en 16 september!) gaat de tocht verder over het Noordzeekanaal.
Laat u verrassen door de nieuwe ontwikkelingen op de oevers en geniet van het wisselende uitzicht.
Zaanstad bereikbaar
Dennis Straat, wethouder Bereikbaarheid en Mobiliteit: ‘Wij werken aan een bereikbare stad. Dat doen we onder meer door alternatieven voor autoverkeer te stimuleren. De Zaanboot vaart via een van oudsher bekende handelsroute: over de Zaan en het IJ. Een interessante route dus, en de kans bij uitstek om de Zaanstreek te ontdekken.’
Informatie
Afvaart: elk uur van 10.30 uur – 19.30 uur. Een enkele reis duurt 55 minuten. Er kunnen 120 personen op de boot.
Volwassenen betalen twee euro per enkele reis, kinderen tot 11 jaar varen gratis mee. Ook het meenemen van de fiets is gratis!
Zaanhopper
De Zaanboot sluit mooi aan op de Zaanhopper, die eveneens op vrijdag, zaterdag en zondag vaart: van Wormerveer over de Zaan tot het centrum van Zaandam (en vice versa).
Klik hier voor meer informatie over de Zaanhopper.
http://www.zaanstad.nl/wlw/verkeer_vervoer/wlw_vv_zaanboot/
http://www.zaanstad.nl/repositories/pdfs/wlw/22293067 
Dit is de dienstregeling

Met vriendelijke groet
Marlies Romeijnders

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.