Wie ben ik? dd 31-1-2016

 

f00117

Een prachtige plaat van één van de top fotografen uit Amsterdam, hij excelleerde daarmee grofweg vanaf 1894 tot 1918. Dan is dus ook de periode waarin deze foto kan zijn gemaakt afgebakend. Maar er is meer want de kaartjes waarop de foto’s werden afgedrukt hebben een logo, dat ook kenmerken heeft die weer een eigen periode aanduiden. Dit logo onder de foto – naam midden stad adres rechts; italic donkere letters op lichte achtergrond- staat voor de kaartjesjaren 1905/1906/1907.
De dame op deze foto is ons niet bekend, maar haar uiterlijk doet vermoeden dat zij zo rond 1890 geboren moet zijn en haar kleding zou kunnen duiden op een rouwperiode.

Deze zogenaamde Carte de Visite werden meestal in veelvoud aangeschaft en uitgedeeld binnen de (aanstaande) (schoon) familie, waardoor er een zeer reële kans bestaat dat deze foto voorkomt in een ander familie album waarbij er wel een naam naar boven kan komen.
Onze hoop is weer gevestigd op U. Stuur ons a.u.b. een mailtje als er wat meer bekend is: genealogie@oudheidkameroostzaan.nl