“Dingen die je niet meer ziet”…

Dinsdag 8 november a.s. houdt de Oostzaanse Oudheidkamer weer haar halfjaarlijkse donateursavond.

Dit keer in de Grote Kerk, gelegen aan de Kerkbuurt te Oostzaan.

Aanvang: 20.00 uur. Donateurs van de Oudheidkamer hebben gratis toegang; voor niet-donateurs geldt een toegangsprijs van € 3,- p.p. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Deze donateursavond staat geheel in het teken van “dingen die je niet meer ziet”.

Mensen in beroepen die binnen het straatbeeld van de zestiger jaren nog heel normaal waren, maar nu al lang niet meer bestaan. Want wie krijgt er, bijvoorbeeld, nog een visboer door de straat, of een kolenboer die het kolenhok voor de winter komt bijvullen?

Zoals gebruikelijk, bestaat ook deze donateursavond uit twee gedeelten.

Vanaf 20.00 uur:

Uit de grote hoeveelheid foto’s die de Oudheidkamer Oostzaan inmiddels bezit is een compilatie samengesteld van (bijna) verdwenen beroepen en bedrijfjes. Piet Roels verzorgt deze avond een presentatie rond dit onderwerp, uiteraard gelardeerd met de nodige verhalen en anekdotes.

Vanaf 21.00 uur:

Na de pauze zijn de “verdwenen Oostzaanse winkeltjes” aan de beurt.

Natuurlijk kunnen ze niet allemaal aan bod komen, daarvoor waren er destijds te veel.

Maar op deze donateursavond worden er een aantal uitgelicht en voor het voetlicht getrokken. Zowel de winkeltjes zelf als de mensen die daar werkten, laat Piet Roels voor u herleven.

Uiteraard is er na afloop, onder het genot van een kopje koffie of een andere versnapering, weer tijd en gelegenheid om herinneringen op te halen en verhalen uit te wisselen.

Voor diegenen die wat slecht ter been zijn, verzorgt de Oostzaanse Belbus ook dit keer het vervoer. Diegenen die op deze avond van het vervoer met de Belbus gebruik willen maken, dienen daartoe zelf contact op te nemen met de Belbus (tel. 075 – 684 5660 op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.00 uur). Wel graag even aangeven dat het gaat om de donateursavond van de Oudheidkamer.

Meer weten over de Stichting Oudheidkamer Oostzaan?

Kom dan eens gezellig langs tijdens de wekelijkse dinsdagse inloopmiddagen op Leliestraat 1 in Oostzaan (tel. 075 – 614 1532). Of surf naar www.oudheidkameroostzaan.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.