Oktober-Jol brengt weer heel veel nieuws uit het “oude” Oostzaan

In deze aflevering van de Jol (het halfjaarlijkse magazine van de Oudheidkamer Oostzaan) schetst Ger Muijs een beeld van de koude winters van vroeger, vertellen Rob Veenman en Eva Stache over de werkelijke roots van Albert Heijn en beschrijft Simon de Joode het indringende verhaal over de lotgevallen van een Joods “Oostzaans” vluchtelingetje tijdens de Tweede Wereldoorlog. Goos Vonk (oud-werknemer en voormalig lid van de bedrijfsbrandweer van Meyn Food Processing Technology B.V.) blikt terug en vertelt over de oprichting en de eerste jaren van het reilen en zeilen van deze bedrijfsbrandweer. Trijnie Posch-Root tekende weer voor een mooi gedicht over het Oostzaanse dorpsleven van weleer en Simon Meijn keert weer even terug naar zijn jeugd en vertelt over de bouw van eendehokken met behulp van deuren-bestemd-voor-de-sloop. Jan de Haas, tenslotte, geeft een heel nieuwe kijk op het ontstaan en de geschiedenis van het wapen van Oostzaan.

De donateurs van de Oudheidkamer krijgen deze Jol omstreeks 28 oktober a.s. in de bus. Uiteraard is ook deze speciale Jol weer, hoewel in beperkte oplage, vanaf maandag 31 oktober a.s. via de vrije verkoop verkrijgbaar via de firma Top-1-Toys, Zuideinde 77 in Oostzaan. De kosten bedragen € 3,95 per stuk.

Meer weten over de Stichting Oudheidkamer Oostzaan, kom dan eens gezellig langs tijdens de wekelijkse dinsdagse inloopmiddagen op Leliestraat 1 in Oostzaan (tel. 075 – 614 1532).

Of surf naar www.oudheidkameroostzaan.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.