HerinneRing 051217 – 17 december 2005

Vitrines in Oostzaan

Wel haast sinds het begin van haar bestaan heeft de oudheidkamer op de een of andere manier gezocht naar manieren om onder de aandacht van het publiek te komen. Vooral in de beginjaren was dat moeilijk, want de mogelijkheden waren wel zeer beperkt. Geen eigen onderkomen betekende ook geen eigen opslag en alles wat werd verzameld, lag her en der verspreid op zolders en in kelders. Sinds 2000 is dat gelukkig veranderd en alhoewel we de achterstand nog steeds niet hebben kunnen inlopen, hebben we wel meer inzicht in wat er is en wat het is. Met iets meer gemak kunnen we spullen bij elkaar zoeken rond een thema en daar maken we graag gebruik van.
Al jaar en dag gebruiken we vitrines op verschillende locaties in het dorp en sinds een aantal jaren ook twee grote etalages van het gebouw op de Kerkbuurt 21. Helaas hebben we daar geen stroom ter beschikking, maar bij daglicht ziet u er de mooiste collecties voorbij komen, meestal verzorgd door onze afdeling textiel, een daadkrachtig groepje die de handen graag uit de mouwen steekt.

Op verzoek van één van onze “verre” donateurs zetten we die uitstalling ook maar eens in deze rubriek in ’t zonnetje, tenslotte is niet iedereen in staat om even te komen kijken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.