HerinneRing 051218 – 18 november 2005

Textiel

Zoals gezegd, gisteren, de textielgroep is een nijver groepje en bewandelde met de koffie-, thee- en cacao-tafel even een zijweggetje. Maar natuurlijk ligt de hoofdzaak van hun kennen en kunnen op het gebied van allerlei soorten textiel, stoffen en kleding en dan met name uit het dagelijks gebruik van ons dorp.
Alles wat er binnenkomt wordt zorgvuldig hersteld, gewassen, gestreken en/of gesteven. Vervolgens ook nog beschreven en gedocumenteerd en tenslotte op foto vastgelegd, zodat we het ook netjes en veilig kunnen opbergen en niet steeds in handen hoeven nemen als dat niet strikt noodzakelijk is. Een monnikenarbeid, maar we horen ze nog regelmatig zingen of neuriën en gelachen wordt er ook veel, dus dat gaat wel goed.

Textiel nemen ze (gelukkig) nogal ruim, we zien ze dan ook regelmatig met naaimachines, breinaalden en bratjes in de rondte lopen en dat maakt de kleine tentoonstellingen, die zij verzorgen in de etalages naast Foederer, dan ook weer wel zo levendig.
Hetgeen dan weer duidelijk blijkt uit de belangstelling die deze etalage wekt bij de mensen die even moeten wachten op hun beurt bij de flappentap van de ING. Eerlijk gezegd heb ik ze wel speciaal zien oversteken om daar efkes een blik naar binnen te werpen en dan denk je: “Daar doen we het voor”.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.